Prenumerera på
+ Magasin

Prenumerera på magasinet

Fyra gånger per år får du vårt
magasin direkt till din e-post.
Namn

E-postadress

Kantareller - delikatess ur skogens skafferiLycka är att hitta ett riktigt bra kantarellställe. Man går där i skogen med sin korg på armen och skannar varje millimeter av marken. Man funderar på om varenda björk i landet redan släppt alla sina gula löv. Plötsligt får man syn på en liten kantarellhatt framför sig. Och där är en till, och en till och en till… Lyfter man blicken så är där alldeles fullt av den gula delikatessen. Det är lycka!

Gräddstekta eller smörstekta, hur föredrar du dina kantareller? Här bjuder vi på ett enkelt och väldigt smaskigt recept på kantarelltoast.

Varma mackor med kantareller 
4 portioner
½ liter kantareller
2 dl grädde
1 charlottenlök
2 dl riven ost
4 skivor formbröd
Salt
Svartpeppar

Rensa kantarellerna och dela dem. Stek dem i smör tills de fått färg. Salta och peppra. Finhacka charlottenlöken och tillsätt i pannan. Häll i grädden och låt stuvningen koka ihop. Dela upp blandningen på formbröden och strö över den rivna osten. Ställ in i ugnen på 200 grader tills osten smält och fått lite färg.

Smaklig måltid!

 

Heidi Rovén

Nytt år - nya möjligheter för din hälsa!

Fortsätt att önska fast tomten har åkt, och uppfyll själv det du drömmer om: en starkare rygg, renare kropp, minskad storlek eller ett sinne i balans. Ingen önskan är för stor eller omöjlig när det gäller vår hälsa. Nu är dessutom den perfekta tiden att börja resan mot förändring!   Läs mer »

Fem favoriter

2010-06-22 Selma Spa har ett av nordens största behandlingsutbud. Alla terapeuter är specialutbildade inom sina respektive områden och skräddarsyr innehållet för att gästen ska få en så njutbar och effektiv behandling som möj ... Läs mer »
Hemsida: www.selmaspa.se
Telefon: 0565-166 00
Adress: Selma Spa+, Box 500, 686 28 Sunne
Ansvarig utgivare: Anders Pertun
Redaktionell produktion: Oscar Kumlin
Webbproduktion: Impera Kommunikation