Prenumerera på
+ Magasin

Prenumerera på magasinet

Fyra gånger per år får du vårt
magasin direkt till din e-post.
Namn

E-postadress

Ta hand om din hy i vinterKvicksilvret letar sig nedåt och kylan börjar bita i kinderna. Vintern börjar närma sig och du har säkert märkt att din hy behöver extra omtanke.

Problemet med vintern är att inne- och utetemperaturen varierar så pass mycket, det gör att din hy får svårare att anpassa sig. En ansiktsmask hjälper huden att behålla sin naturliga fuktighet, trots väderväxlingarna, berättar Hudterapeut Sara Genelöv.

Under kalla vinterdagar blir också luftfuktigheten lägre, både inne och ute, vilket påfrestar din hy.

Bara för att vintern kan vara en problematisk årstid för din hy så innebär det inte att du måste krångla till det, förklarar Sara. Men det kan vara bra att du byter till en mer närande creme och lägg gärna till ett serum under för att få den optimala effekten. Speciellt om du befinner dig mycket utomhus, och under perioder när det är extra kallt. Känner du att din vinterhy är ett problemområde kan en lite drygare nattkräm vara vägen att gå. Ett extra tips är att inte glömma solskyddet.

Precis som under resten av årets årstider så påverkas även din hud mycket av vad du äter också dricker förklarar hälsoterapeuten Paulina Larsson som är specialiserad på kosten och näringens påverkan på kroppen.  Naturliga fetter som finns i exempelvis nötter och avokado hjälper din hy. Vätskebalansen är också jätteviktig, under en torr och kall vinterdag mår din kropp lika bra av några extra glas vatten som under en varm sommardag.

Heidi Rovén

Nytt år - nya möjligheter för din hälsa!

Fortsätt att önska fast tomten har åkt, och uppfyll själv det du drömmer om: en starkare rygg, renare kropp, minskad storlek eller ett sinne i balans. Ingen önskan är för stor eller omöjlig när det gäller vår hälsa. Nu är dessutom den perfekta tiden att börja resan mot förändring!   Läs mer »

Fem favoriter

2010-06-22 Selma Spa har ett av nordens största behandlingsutbud. Alla terapeuter är specialutbildade inom sina respektive områden och skräddarsyr innehållet för att gästen ska få en så njutbar och effektiv behandling som möj ... Läs mer »
Hemsida: www.selmaspa.se
Telefon: 0565-166 00
Adress: Selma Spa+, Box 500, 686 28 Sunne
Ansvarig utgivare: Anders Pertun
Redaktionell produktion: Oscar Kumlin
Webbproduktion: Impera Kommunikation