Prenumerera på
+ Magasin

Prenumerera på magasinet

Fyra gånger per år får du vårt
magasin direkt till din e-post.
Namn

E-postadress

Så gör du december till en njutningens tidLåt inte knäcken ta knäcken på dig! Istället för att låta julen handla om bara en dag, fördela både julens göromål och njutningar över hela december månad. Då kommer du både må bättre och vara i bättre balans när tomten kommer. Och det är precis det som spa handlar om – välmående och harmoni!

December är en härlig tid. Tända ljus, glögg och julmys! Men det är också en stressig tid för många. En tid som handlar om att hinna med; planera, köpa julklappar, städa och laga mat. Ofta blir det just det som skulle kunna öka orken som blir lidande; en mix av bra mat, sömn, träning och vila. Och det är just detta spa handlar om; att investera i sig själv för att komma i balans och må som bäst.

Kanske kan du göra lite annorlunda i år? Inte delta i den månadslånga jakten mot en enda dag då alla önskningar ska uppfyllas på en och samma gång, utan fördela julens njutningar och tillåta dem att hända lite hela tiden under hela december.

Det finns många olika sätt att variera julens ingredienser på som inte behöver tära lika mycket på vare sig energi, samvete, plånbok eller midjemått. Det sistnämnda kan till exempel undvikas genom att låta julbetonade kryddor få möta nya sammanhang; som i en saffransdoftande fiskgryta, kaffe bryggt med kardemumma eller i ett energirikt mellanmål med keso och banan som man pudrar kanel över.

Släktbesök brukar vara en annan stressfaktor. Försök att beta av en och annan moster och faster redan nu istället. Genom att avverka några släktbesök tidigare i december undviker du att behöva stressa runt till hela släkten mellan jul och nyår. För det är ju just då du ska vila och njut av stämningen!

Skulle din önskelista innehålla ett spabesök så varför vänta på att tomten ska komma med klappen den 24:e när du själv kan uppfylla din önskan redan nu? Skippa att koka egen knäck i år och prioritera en dag på spa istället! Det kan vara just den investeringen som får dig att orka ända fram till jul, och tycka att december känns som just en så mysig och njutningsfylld tid som det kan vara.

God jul!

Tidigare krönikor
9 januari 2012   |   Nytt år - nya möjligheter för din hälsa!
9 augusti 2011   |   Naturen och den viktiga vilan.
23 augusti 2010   |   En dag på golfbanan
9 juli 2010   |   En solhälsning
Heidi Rovén

Nytt år - nya möjligheter för din hälsa!

Fortsätt att önska fast tomten har åkt, och uppfyll själv det du drömmer om: en starkare rygg, renare kropp, minskad storlek eller ett sinne i balans. Ingen önskan är för stor eller omöjlig när det gäller vår hälsa. Nu är dessutom den perfekta tiden att börja resan mot förändring!   Läs mer »
Hemsida: www.selmaspa.se
Telefon: 0565-166 00
Adress: Selma Spa+, Box 500, 686 28 Sunne
Ansvarig utgivare: Anders Pertun
Redaktionell produktion: Oscar Kumlin
Webbproduktion: Impera Kommunikation