Prenumerera på
+ Magasin

Prenumerera på magasinet

Fyra gånger per år får du vårt
magasin direkt till din e-post.
Namn

E-postadress

Nytt år - nya möjligheter för din hälsa!Fortsätt att önska fast tomten har åkt, och uppfyll själv det du drömmer om: en starkare rygg, renare kropp, minskad storlek eller ett sinne i balans. Ingen önskan är för stor eller omöjlig när det gäller vår hälsa. Nu är dessutom den perfekta tiden att börja resan mot förändring!

Att inleda ett nytt år är alltid härligt. Vi gör bokslut med oss själva och börjar om på nytt, sammanfattar hur det gångna året varit och vad vi önskar av det nya. Vi fylls lättare av ny energi som kommer av att vi ser nya möjligheter. Det känns helt enkelt fräscht!

Hör du till dem som gärna avger nyårslöfte är det inte ovanligt att det handlar om hälsan. Det är lätt att slutet av december kretsar kring julmat, inomhusmys och lite för mycket stillasittande, därför vill många ta itu med sin livsstil när det är dags att återgå till vardagens rutiner. Sen är det upp till bevis att hålla det där nyårslöftet!

Oavsett vilken nivå löftet ligger på - om det är att sluta röka och börja gå långpromenader eller tävlingsträna hårt flera gånger i veckan och börja äta ekologisk mat - så brukar januari månad vara ett bra tillfälle att börja. Det nya årets oskrivna blad hjälper oss att hitta den kraft vi behöver för att orka göra de förändringar vi vill se resultaten av. Att genomföra förändringar är dock lättare sagt än gjort, och att byta gamla ovanor till nya goda tar sin tid. Visa därför tålamod med dig själv och ge inte upp vid minsta motgång. Ta ett steg i taget och acceptera att du ibland kanske måste ta ett kliv bakåt för att sen orka ta två-tre kliv framåt.

Vilket mål som än hägrar; ett nytt midjemått, fastare hull eller helt enkelt en starkare och sundare kropp - så är frågan för många om de ska klara det på egen hand eller anlita en expert. För vissa räcker det säkert att köpa ett gymkort, börja abonnera på en låda ekologiska grönsaker eller komma överens med en kompis om att ta gemensamma löparrundor. För andra krävs det mer.

En lösning kan vara att köpa ett par timmar av en personlig tränare och lägga upp en rutin för både träningen och ätandet. Lyssna, ställ alla frågor du har och var öppen för förändring. Viktigast när man ska hittar motivationen är att man känner att man gör detta för sig själv och ingen annan. Känns det tufft att komma igång kanske en träningsorienterad spahelg kan ge den rivstart och kick man behöver för att hitta sin inre drivkraft och inspiration. Varva roliga, nya träningspass med sköna bad och en och annan utrensande behandling för att förbereda kroppen på ditt nya liv.

Vilken väg du än väljer önskar jag dig lycka till! Låt 2012 bli ditt hälsoår och må dina önskningar gå i uppfyllelse! Gott Nytt år!

/Heidi Rovén

Tidigare krönikor
9 augusti 2011   |   Naturen och den viktiga vilan.
6 december 2010   |   Så gör du december till en njutningens tid
23 augusti 2010   |   En dag på golfbanan
9 juli 2010   |   En solhälsning
Heidi Rovén

Nytt år - nya möjligheter för din hälsa!

Fortsätt att önska fast tomten har åkt, och uppfyll själv det du drömmer om: en starkare rygg, renare kropp, minskad storlek eller ett sinne i balans. Ingen önskan är för stor eller omöjlig när det gäller vår hälsa. Nu är dessutom den perfekta tiden att börja resan mot förändring!   Läs mer »
Hemsida: www.selmaspa.se
Telefon: 0565-166 00
Adress: Selma Spa+, Box 500, 686 28 Sunne
Ansvarig utgivare: Anders Pertun
Redaktionell produktion: Oscar Kumlin
Webbproduktion: Impera Kommunikation